Pierre Frick

Region
Alsace, Frankrike
Webbsajt
http://www.pierrefrick.com/
Vinmakare
Pierre Frick
Info
Domaine Pierre Frick finns belägna i Alsace mellan Colmar och Guebwiller.

De är 12:e generationen vinmakare, har totalt 12 hektar vingårdsmark med 12 olika terroirer (jordmåner/lägen), majoriteten kalkjordar. De har sedan 1970-talet odlat ekologiskt och 1981 började de odla biodynamiskt. Idag är de en av Alsace mer framstående producentern och en av de främsta förespråkarna för biodynamisk odling av kvalitativa skäl.

Givetvis skördas druvorna för hand, till största del för att bevara kvaliteten på druvorna men också för att de värnar om den sociala och kulturella aspekten kring skörden.

Det är Jean Pierre och hustrun/konstnärinnan Chantal samt deras son Thomas som tillsammans arbetar med produktionen. Jean Pierre Frick drömde tidigare om att bli ekolog, han har ett stort hjärta och driv för att förbättra och underhålla jorden och sina vinrankor. Från slutet av 1990-talet har de gjort en serie med svavelfria viner, vilket alltid skrivs ut på etiketten. Inspirerat av Champagne och för att undvika korkdefekter har de sedan 2002 förslutit flaskorna med kronkapsyler.