Domaine Les Abrigans

Region
Languedoc-Roussillon, Frankrike
Plats
Cascastel-des-Corbières, Rousillon »
Vinmakare
Laura Lees & Arthur Joly
Info
Fem år. Så lång tog det för Laura Lees & Arthur Joly i Cascastel-des-Corbières, Rousillon, att ömt vårda de gamla, spröda vinrankorna tillbaka till liv – och vin.

Laura och Arthur, och deras Domaine Les Abrigans, blev omedelbart och hopplöst förälskade i sina marker när de såg dem. Det enda problemet var att de knappt var vid liv – knappt i ordets allra, allra svagaste bemärkelse. De bestämde sig för att försöka ändå.

Steg för steg, år för år, av kärlek, trötthet, blod, svett och tårar kom livet åter till rankorna. Laura och Arthurs arbete görs till 95% manuellt. “Armar, ben och hjärta är allt som behövs” som de själva säger. Förutom de återstående fem procenten som upptas av “huvudet… och en liten traktor”.

Laura och Arthur är minst lika stolta när de räknar upp rankornas familj: fåglar, ödlor, harar, rådjur, vildsvin, insekter av alla slag och förstås mikroorganismer – efter fem år har de lyckats bygga förutsättningar för mer än en sorts liv. Och för vin. Och för första gången utanför Frankrike är de äntligen här. Vi är stolta att över att fått förtroendet att vara med på deras resa från början – och att du vill följa med.