Importörer

Plats
Stockholm, Sverige
Webbsajt
http://www.kvalitetsviner.se
Kontakt
KC Wallberg, Nicolas Pérez, Josefine Forsgren, Elin Karlsson, Anna Johansson
Telefon
+46 70-7790968
Epost
ulrika@kvalitetsviner.se
Info
Vi säljer vin, sprit och alkoholfria drycker.
Vi arbetar med producenter som valt att göra naturliga viner och där man använder sig av ekologiska och biodynamiska arbetsmetoder. Det ger oss möjlighet att erbjuda naturliga produkter, som framställts med ett minimum av påverkan på naturen. Mognadsprocesser och smakutveckling får ha sin gång utan tillsatser av konstgjorda substanser eller annan manipulation. Ingenting är tillsatt, ingenting är borttaget. Hela processen från druva till färdig produkt präglas av kärlek och omsorg i alla detaljer. För våra producenter och för oss är certifiering en viktig markering att detta sätt att arbeta på är ett långsiktigt åtagande för att värna om jorden och kommande generationer. Dåliga år kan aldrig bli någon ursäkt för att frångå principerna och tillsätta kemikalier för att “rädda” skörden. Det är våra producenters djupa kunskap om vinet och jorden som är det avgörande. Alla våra producenter är certifierade, men i något fall finns det enstaka produkter som är under konvertering till ekologisk eller biodynamisk certifiering.
Plats
Malmö, Sverige
Webbsajt
http://www.vinnatur.se
Kontakt
Emil Broomé
Telefon
+46 (0)739 635858
Epost
info@vinnatur.se
Info
Emil har tillsammans med Emil Arvidson skrivit en bok som heter Naturligt vin vilken utkom våren 2014.
Plats
Stockholm, Sverige
Webbsajt
http://www.winetrade.se
Kontakt
Niklas Jakobson
Telefon
+46 70 557 26 24
Epost
niklas@winetrade.se
Info
Har även öl och äppelmust.
Plats
Ekerö, Sverige
Webbsajt
http://www.facebook.com/winewaves
Kontakt
Pontus Lindqvist
Telefon
+46 722350326
Epost
pontus@winewaves.se
Info
Vi fokuserar på Europas något mindre kända men kanske mest spännande vinländer, dvs viner från “The other Europe”. Central- och Östeuropa har en lång vintradition som nu åter har kommit på fötterna och vars viner bara väntar på att bli upptäckta. Endast naturliga viner gjorda på lokala druvsorter.
Plats
Stockholm, Sverige
Webbsajt
http://enhalvpall.se
Kontakt
Staffan Fredén
Telefon
+46 730-745642
Epost
staffan.freden@enhalvpall.se
Info
Import av italienska hantverksviner
Plats
Stockholm, Sverige
Webbsajt
http://www.dryckesbutiken.se
Kontakt
Elena Danielsson
Telefon
+46 76-209 23 33
Epost
elena@dryckesbutiken.se
Info
Dryckesbutiken importerar hantversmässiga, naturliga viner från Europa. Vi gillar viner som tydligt speglar sitt ursprung, har personlighet och ger oss glädje och energi. Hänsyn till naturen och jorden är enligt oss en förutsättnig för detta. Utöver vin jobbar vi också med sprit och fruktdrycker med samma filosofi. Här har vi även en del svenska sprit, must och cidertillverkare. Utöver det gör också en del egna produkter.
Plats
Lidingö, Sverige
Webbsajt
https://gaumarjos.se/
Kontakt
Henrik Callerstrand, Erik Andermo
Telefon
+46 708-11 42 27, +46 704-87 81 61
Epost
henrik@gaumarjos.se erik@gaumarjos.se
Info
Vi importerar ärliga och uttrycksfulla naturviner från Georgien. Våra vinmakare brukar jorden med stor kunskap och respekt enligt ekologiska eller biodynamiska principer. Vinerna är framställda i qvevri, nedgrävda amforor, enligt 8000-årig tradition med minimal intervention och utan tillsatser. Vi har alltid viner från gården Pheasant’s Tears, där vi även är delägare sedan 2009. Skål, eller på georgiska – gaumarjos!
Plats
Stockholm, Sverige
Webbsajt
http://buteljholmen.se/
Kontakt
Niklas Landner
Telefon
+46 709 94 62 08
Epost
niklas@buteljholmen.se
Info
Vi tycker att växtplatsen och druvsorten ska tala för sig själva i vinet. Våra vinbönder jobbar småskaligt med sikte på att lyfta fram druvans, jordmånens och klimatets speciella karaktär. Vinerna blir därmed personliga och det är just sådana viner som vi gillar.
Plats
Stockholm, Sverige
Webbsajt
http://handpicked.se
Kontakt
Margareta och Måns Lundeberg
Telefon
+46 70 666 99 12
Epost
margareta@handpicked.se
Info
Vi importerar vin från hela världen. Vårt fokus ligger på trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, spännande vinregioner och alltid på vinmakare med extra ambition. Många av våra viner är ekologiska eller biodynamisk certifierade men för oss är det viktigaste att vi vet att våra producenter har stor respekt för hållbar vinodling och vinmakning.
Plats
Enskede, Sverige
Webbsajt
http://vinolio.se
Kontakt
Pernilla Nilheim
Telefon
+46 708-208192
Epost
pernilla.vinolio@gmail.com
Info
Vinolio AB är ett företag med siktet inställt på ekologiska viner från italienska gårdar. Vi vänder oss till restauranger med serveringstillstånd och privatpersoner som söker välgjorda viner med personlighet och karaktär som speglar sitt ursprung.
Plats
Göteborg, Sverige
Webbsajt
http://www.vindetta.se/
Kontakt
Fanny Josefsson Waller
Telefon
+46 76 3939883
Epost
fanny@vindetta.se
Info
Vin är aldrig bara vin. Vin är ett uttryck för dess skapare; deras val, deras tro, deras sätt att leva. Vindetta söker efter viner som är gjorda med omsorg och omtanke. Portföljen består av fantastiska viner från Österrike, med en stor mångfald av olika historier, upplevelser, stilar och smaker. Viner, som naturligtvis innehåller en stor dos av stolthet.
Plats
Djursholm, Sverige
Webbsajt
http://brasri.com
Kontakt
Corentin de Tregomain
Telefon
+46 738 240 272
Epost
corentin@brasri.com
Info
BRASRI imports wines from small-scale, quality producers, often biodynamic. Most have "special talents" and "specific interests" : méthode ancestrale, orange, vin de voile, other, or a combination of the above. All have their own tale to tell and their wines share part of the story.