Domaine du petit Oratorie

Region
Rhône, Frankrike
Plats
Valliguières, Rhöne »
Vinmakare
Lori Haon
Info
Kul. Det är svårt att hitta något annat ord för det Lori Haon från Valliguières, Rhône, gör. I anslag, i filosofi, i vibb och inte minst i vinerna: det är kul från början till slut.

Lori, som sedan 2015 driver Domaine du petit Oratorie i Rhône, har byggt sin lägenhet ovanpå sitt vineri. Han bokstavligen lever sitt vin, vilket också märks: vinerna är ambitiösa, nyfikna och… roliga. Eller kul, då. Det är roligt – kul – att lyssna på Lori berätta om hur han med hjälp av sina föräldrar till slut hittade en vingård de hade råd med på franska Blocket. Med det enda problemet att den var ungefär sex gånger större än han planerat. Som han nu, ensam, sköter.

Det är roligt att höra honom berätta om, och höra, noggrannheten i varje steg i hans odling och vinifiering. Som de tretton druvsorternas olika, individuella vini- fieringsprocesser som till slut landat i ett av hans viner. Och det är ännu roligare, kulast, att få dricka allt som kommer från honom. För i vinet märks allt med Lori – energin, drivet, nyfikenheten och noggrannheten.

Vi är enormt stolta att få introducera Lori till Sverige och vice versa. Lori är en ung vinmakare med stort självförtroende som redan nu är en fröjd att få följa.