éléments

Region
Loire, Frankrike
Plats
Anjou, Loire »
Vinmakare
Guillaume Noire
Info
En dag kändes livet i Paris för litet och för inrutat. Då tog den tidigare designern Guillaume Noire sitt pick och pack och flyttade till Anjou, Loire för att utforska nya element.

Där, i Rablay sur Layon, hittade Guillaume tre hektar välskötta, runt 50 år gamla vinmarker att ta över – och éléments var fött. Ett projekt och domän som bygger helt och hållet på den kreativa frihet välnärda och -skötta marker kan ge.

Guillaume närmar sig odlingarna och vinmakandet organiskt och naturligt: utan recept följer han en mix av intuition och instinkt. Därför blir också varje vintage den andra olik. Inte bara på grund av årets övriga omständigheter som väder och vind – utan för att utrymmet att utforska och utveckla är en så viktig del av att göra både vinerna levande och livet o-inrutat. Motsatsen till hur det kändes i de trånga kvarteren i Paris, med andra ord.

Vi är väldigt stolta att få presentera Guillaumes viner i Sverige för första gången – direkta, josiga men långtifrån enkla eller allt för inställsamma viner. Viner på väg.