Arianna Occhipinti

Region
Sicilien, Italien
Plats
Sicilien »
Webbsajt
http://www.agricolaocchipinti.it/
Vinmakare
Arianna Occhipinti
Info
Född 1982 började Arianna sin saga i vinvärlden redan vid 16-års ålder när hon följde med sin farbror Giusto till Vinitaly. Det inspirerade henne att skriva in sig på Universitetet för vitikultur i Milano när hon fyllt 18.
2004 gjorde Arianna sin första årgång av sitt eget vin, då blott 22 år gammal. Sedan första dagen är odlingen helt naturlig, som det alltid varit. 17 hektar är planterat med vinrankor och runt 15ha är en blandning av olivträd, mandelträd, buskar, örter och cypresser.
Med förebilder som Josko Gravner, Dario Princic, Marcel Lapierre och Thierry Puzelat blev det en självklarhet för Arianna att göra vin på det sätt hon gör idag. Jäsning med naturlig jäst, lagring på gamla fat samt uteslutande av klarning, filtrering och endast små mängder svavel används.
Arianna Occhipinti är idag omtalad i hela vinvärlden och succén för hennes viner har inte låtit vänta på sig. Hon har idag importörer över hela världen och hennes viner är väl representerade på de flesta naturliga vinbarer såväl som många av de bättre krogarna i Paris, London och New York.