AmByth Estate

Region
Kalifornien, USA
Plats
Paso Robles »
Webbsajt
http://www.ambythestate.com/
Vinmakare
Phillip Hart
Info
Philip Hart och Mary Morwood Hart driver AmBythe Estate i Paso Robles, California, ett eget litet paradis. Den första och enda Demetermärkta vingården i området. Totalt 20 ha varav 8 ha är planterade med vin. Här vaktar en lama fåren som strövar fritt i vingården, här tillverkas även olivolja och honung. De stora ekarna skyddar rankorna likt väktare mot solens starkaste hetta. På gården odlas även olika frukter och nötter. Philip odlar sk "dry farming", utan bevattning och har sedan en längre tid använt stora amforor för de flesta av vinerna. De vita ofta med skalmaceration. -" Titta på träden där, säger han och pekar. De lever, så jag vet att även mina rankor kommer att finna de vatten de behöver."
Philip och Mary adderar ingenting till sina viner eftersom de vill att frukten ska kunna uttrycka sina egna egenskaper till fullo. De klarnar eller filtrerar inte vinerna, och de använder druvans naturliga jäst. De strävar efter att göra drickvänliga viner med lite lägre alkohol.
Med biodynamiken strävar de efter att ha en självförsörjande vingård. De arbetar med egen kompostgödsel vilken återupplivar jorden, ger hälsosamma plantor, balanserar ekosystemet och bidrar till gynnsam produktion av deras grödor.
Vingårdarna ligger på branta sluttningar vilket kräver mycket arbete till fots