Monts et Merveilles

Region
Languedoc-Roussillon, Frankrike
Plats
Casagnolles, Roussillon »
Vinmakare
Laure Boussu & Julien Audard
Info
Vin gör man aldrig ensam, säger Laure Boussu & Julien Audard. För att lyckas behövs nämligen vänner och mirakel. I Cassagnoles, Languedoc, gör de viner med hjälp av båda.

Laure och Julien, och deras Monts et Merveilles, gör vin mellan böljande berg. På sina 3.7 hektar är det nästan alltid obeskrivligt tyst – och alltid andlöst vackert. De få ljud som hörs är vadderade. Bildörren slår igen med ett klick, gruset skvalpar under fötterna och vinden viskar i löven.

Vart börjar en resa? För Laure och Julien kom det en dag en gammal man och knackade på dörren. Han undrade om de ville köpa en vingård. Det var en dröm, som blev sann, och nu är vi här. Både Laure och Julien jobbade med vin – Laure som caviste i London och Julien som sommelier och vinmakare på andra vingårdar i Provence.

Namnet “Monts & Merveilles” betyder toppar och mirakel – den lilla vingården blev deras eget och den första egna årgång var klar 2012. Vinstockarna har nästan namn, och är en del av familjen – precis som man själv känner sig när man dricker deras viner. Som att man är, och får, vara med. Bland vänner och mirakel.