Domaine des Passages

Region
Provence, Frankrike
Plats
Luberon, Provence »
Vinmakare
Marie Séité & Denis Roueire
Info
Hos Marie Séité hennes Domaine des Passages är det, ahh, lugnt. Även hundarna som skäller gör det som i en liten bubbla där diskanterna aldrig blir så höga att de skär, utan harmoniserar med alla andra ljud runt deras omkring 6 hektar i Provence. Det är en vibb som går hela vägen ner i marken, upp i druvorna och in i flaskorna: det smakar lugnt, harmoniskt, en sensommarsol som aldrig sticker i ögonen.

Maries viner är en perfekt kombination av glädje, nyfikenhet och noggrannhet. Smakfulla och drickvänliga viner med en lättsam, eller kanske mer smittsam, energi.

»NÄR VINSTOCKARNA MÅR BRA, MÅR DRUVORNA BRA, BLIR VINET BRA.«

Domaine des Passages ligger på en liten kulle på 360 meters höjd vid den södra sluttningen av Luberon-massivet. Odlingen är ekologisk och har tagits hand om med vördnad och respekt för naturen under mer än 50 år. Marie fortsätter traditionen att respektera naturen, inte använda några bekämpningsmedel och manuellt ta hand om varje vinranka. Hon ser tydligt hur marken, vinstockarna och druvorna klarar av olika klimatförändringar och vilken enorm skillnad det är på druvornas kvalitét när hela processen vårdats ömt och med respekt.