Domaine Des Amiel

Region
Languedoc-Roussillon, Frankrike
Plats
Montblanc, Languedoc »
Webbsajt
https://domaine-des-amiel.com
Vinmakare
Aymeric och Jordan Amiel
Besöksinformation
De har en gårdsbutik där man kan köpa deras viner. Ring gärna innan så du är säker på att de har öppet!
Info
Jordan & Aymeric Amiel är bröder, vinmakare och på ständig gemensam upptäcktsfärd. I Montblanc, Languedoc, tar de familjens 500-åriga jordbrukstradition in i framtiden med uråldriga metoder.

Bröderna Jordan och Aymeric, Domaine des Amiel , gör viner på deras familjegård som ligger i den lilla byn Montblanc, mellan Narbonne och Montpellier. Deras är en historia som började för ungefär 500 år sedan – och fick sin fortsättning 2008 när bröderna tog över vingårdarna på heltid. Med sig i bagaget hade de år av vinmakande i Chile (Aymeric), en examen i kinesisk naturmedicin (Jordan) och en benhård övertygelse om att odla och skapa viner enligt biodynamiska principer (båda).

“Vin bär känslor. Vin är känslor! Och vi vill fylla våra flaskor med glädje” som de själva säger. Och det är svårt att inte bli glad av deras viner. Bröderna Amiel står stadigt med en fot i dåtiden och de andra tre fötterna lite utspridda i i vänta, vad skulle hända om vi gjorde på det här sättet... Resultatet blir en sorts alkemi: glädje, upptäckarlusta och, just, kärlek – på flaska.