Clos Fantine

Region
Languedoc-Roussillon, Frankrike
Plats
Cabrerolles, Languedoc »
Vinmakare
Carole, Corine & Olivier Andrieu
Info
På resa i djupet. Syskonen Carole, Olivier & Corine Andrieu i Cabrerolles, Languedoc öppnar, upptäcker och utforskar hela universum genom sina viner.

»NÄR VI UPPTÄCKER VINERNA – FÖR DET HANDLAR OM DET, ATT UPPTÄCKA – ÄR DET SOM ATT HELA UNIVERSUM ÖPPNAR UPP SIG FÖR OSS.«
Om en vingård kunde vara förtrollad så är syskonen Andrieu och deras Clos Fantine det närmsta vi kommit. Men det är en plats med förtrollningar – och väsen – närmre den nordiska mytologin än... mesigare varianter. Lite brutalare, alltså.

Och vackrare.

På samma gång.

“För mig är sensationerna vin skapar någonstans mitt mellan livet och döden. Vi dricker från jorden. Och ger till sist tillbaka till jorden – när jag dör, äter jorden mig” sa Corine när vi träffade syskonen första gången. Det låter ganska 𝔐𝔈𝔗𝔄𝔏, men vinerna hon och hennes syskon Carole och Olivier gör är långt från brutala.


»VI HAR ALLTID ARBETAT FÖR ATT NÅ DEN STÖRSTA HARMONIN NATUREN HAR ATT ERBJUDA. NATURLIGA PROCESSER ÖPPNAR OSS FÖR ALLT FLER UPPTÄCKTER. VI ÄLSKAR ATT LYSSNA, TITTA, KOMMUNICERA MED NATUREN –ATT I DEN MÅN VI KAN GE DEN ENERGI OCH STYRKA ATT UTTRYCKA SIG OCH FÖRMEDLA SITT BUDSKAP.«

På sin upptäcktsresa, som de beskriver sitt vinmakande, lyssnar, tittar och kommunicerar de lyhört med jorden och lyckas tämja den till något betydligt mjukare.

Vilt och levande, men vänligt.

Och väldigt gott.